Asgers langtidsbagte tomater

  • Posted on: 14 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Denne opskrift har jeg fået af min gode ven Asger. Han elsker at eksperimentere og lave "fusionskøkken" og kommer begejstret og fortæller om sine eksperimenter. Disse langtidsbagte tomater er sprøde som chips og kan bruges som tilbehør til det meste.

Ingredienser: 
Langtidsbagte tomater
1
bakke
cherrytomater
(Alle slags små tomater kan bruges)
Hvidløg
(4-5 groft hakkede fed)
tørret timian
olivenolie
akaciehonning
salt
Fremgangsmåde: 
Langtidsbagte tomater
  1. tomaterne halveres og befris for kerner - det er nemmest under en rindende vandhane.
  2. Tomaterne lægges i et ildfast fad og blandes med olivenolie.
  3. Hvidløg hakkes groft og drysses over tomaterne sammen med tørret timian og salt.
  4. Til sidst hældes lidt honning over tomaterne og fadet sættes i ovnen og bager ved 150 grader i 2,5 timer.
  5. Tomaterne opbevares i et glas med låg.
Tips: 

Kan bruges i pastasalater.

Kilde: 
Asger