Bacontærte

  • Posted on: 10 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Dette er den første tærte, jeg bagte - helt tilbage i ca. 2000. Opskriften fik jeg af en kollega på Løven, hvor jeg arbejdede på det tidspunkt. Jeg syntes, det var enormt fransk at bage sådan en tærte. Anders og Christian elskede denne tærte, da de var børn.

Ingredienser: 
Tærtebund
250
g
hvedemel
125
g
Bagemargarine
0,5
tsk
salt
0,5
dl
Koldt vand
Tærtefyld
2
Stk
Porrer
(Der bruges 2 eller 3 porrer afhængig af størrelsen)
1
Stk
Løg
1
Fed
Hvidløg
2
dl
Fløde
150
g
Bacon
100
g
Revet ost
Fremgangsmåde: 
Tærtebund
  1. Bland salt i melet
  2. Margarinen smuldres i melet
  3. Tilsæt det kolde vand
  4. Ælt dejen hurtigt sammen til en kugle
  5. Fordel dejen i en tærteform og prik den med en gaffel
  6. Stil dejen i køleskab i 1/2 - 1 time
  7. Forbag tærtebunden i 15 minutter ved 200 grader
Tærtefyld
  1. Sær bacon i mindre stykker og steg dem på en pande indtil fedtet er smeltet
  2. Fordel det ristede bacon på et stykke fedtsugende køkkenrulle
  3. Skær porrer i tynde skiver, skær løget i små terninger og hak hvidløget groft
  4. Svits grøntsagerne på panden - de må ikke blive brune
  5. Bland det ristede bacon i blandingen og smag til med salt og peber
  6. Pisk æggene sammen med fløden og tilsæt osten
  7. Fordel porrer/løg/bacon blandingen på den forbagte tærtebund
  8. Fordel æggeblandingen over tærten
  9. Bag tærten ved 200 grader i ca . 40 minutter.
  10. Server sammen med en grøn salat
Kilde: 
Kollega på Løven