Finns knækbrød

  • Posted on: 28 February 2012
  • By: Merete Popp Thyme

Sprøde knækbrød

Ingredienser: 
1
dl
havregryn
1
dl
sesamfrø
1
dl
hørfrø
1
dl
solsikkekerner
1
dl
græskarkerner
(kan udelades)
2
dl
hvedemel
1,5
dl
grovmel
(hvid hvedemel el. rugmel)
2
dl
vand
(kold)
1,25
dl
olie
1
tsk
bagepulver
1,5
tsk
salt
Fremgangsmåde: 
  1. Havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner, (græskarkerner), hvedemel, salt og bagepulver røres sammen med en ske.
  2. Tilsæt vand og olie og rør dejen glat og fin.
  3. Del dejen i 3-4 lige store portioner og rul dem helt tyndt ud mellem to stykker bagepapir - brug hænderne - det er nemmest.
  4. Læg dejen på bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Skær dejen i små firkanter med en pizzakniv eller an anden skarp kniv. Udbyttet afhænger af størrelsen.
  6. Bages i ovnen i 15-20 minutter ved 200 grader.
Tips: 

Jeg erstatter gerne græskarkerner med nogle af de andre kerner, da det er svært at rulle dejen tynd med græskarkerner.
Der kan tilsættes fennikelfrø eller andre tørrede krydderurter - kun fantasien sætter grænser.
Knækbrøddene kan drysses med reven ost.
Kan bruges som snacks eller i stedet for brød til en forret.
Pas på - man bliver afhængig!

Kilde: 
Min gode ven Finn