Fiskefad med urtecreme

  • Posted on: 5 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Ideen til denne ret stammer fra et gammelt ugeblad. Den angivne portion passer til 4 personer.

Ingredienser: 
Fiskefad med urtecreme
400
g
Torsk eller sej
(Der kan bruges både friske eller frosne fileter.)
3
Stk
Porrer
(Der bruges 2-4 porrer afhængig af størrelsen)
3
Stk
Gulerødder
(Pænt store)
2
Fed
Hvidløg
(Skær hvidløget i tynde skiver eller pres det)
200
g
Buko Pikant Smøreost
(Der bruges 1 stk gul Buko pikant smøreost)
3
dl
Fløde
(Der kan bruges piskefløde eller madlavningsfløde)
250
g
Løse ris
Fremgangsmåde: 
Fiskefad med urtecreme
  1. Skræl gulerødderne og riv dem groft
  2. Skyl porrerne og skær dem i meget tynde skiver
  3. Svits porrer og gulerødder i en pande ca. 5 minutter og kom presset/skivet hvidløg i. Husk at røre rundt hele tiden, så grøntsagerne ikke bliver brune.
  4. Kom smøreosten i grøntsagerne på panden og rør indtil osten er smeltet.
  5. Tilsæt 2-3 dl fløde, så det bliver en tyk cremet grøntsagsblanding. Smag til med salt og peber.
  6. Læg fiskefileterne i et smurt ovnfast fad og hæld grøntsagsblandingen over fisken.
  7. Sæt fadet midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45 minutter.
  8. Server med løse ris
  9. Velbekomme
Kilde: 
Et gammelt ugeblad:)