Fiskefad med urtecreme
Ideen til denne ret stammer fra et gammelt ugeblad. Den angivne portion passer til 4 personer.
Ingredienser:
Fiskefad med urtecreme
400
g
Torsk eller sej
(Der kan bruges både friske eller frosne fileter.)
3
Stk
Porrer
(Der bruges 2-4 porrer afhængig af størrelsen)
3
Stk
Gulerødder
(Pænt store)
2
Fed
Hvidløg
(Skær hvidløget i tynde skiver eller pres det)
200
g
Buko Pikant Smøreost
(Der bruges 1 stk gul Buko pikant smøreost)
3
dl
Fløde
(Der kan bruges piskefløde eller madlavningsfløde)
250
g
Løse ris
Fremgangsmåde:
Fiskefad med urtecreme
- Skræl gulerødderne og riv dem groft
- Skyl porrerne og skær dem i meget tynde skiver
- Svits porrer og gulerødder i en pande ca. 5 minutter og kom presset/skivet hvidløg i. Husk at røre rundt hele tiden, så grøntsagerne ikke bliver brune.
- Kom smøreosten i grøntsagerne på panden og rør indtil osten er smeltet.
- Tilsæt 2-3 dl fløde, så det bliver en tyk cremet grøntsagsblanding. Smag til med salt og peber.
- Læg fiskefileterne i et smurt ovnfast fad og hæld grøntsagsblandingen over fisken.
- Sæt fadet midt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 45 minutter.
- Server med løse ris
- Velbekomme
Kilde:
Et gammelt ugeblad:)