Flødekartofler

  • Posted on: 27 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Denne portion passer til ca. 4 personer.

Ingredienser: 
Flødekartofler
1,5
kg
kartofler
0,5
liter
Fløde
(der kan bruges piskefløde eller madlavningsfløde)
tørret timian eller anden krydderurt
salt
peber
Fremgangsmåde: 
Flødekartofler
  1. kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver
  2. lægges lagvis i et smurt ildfast fad
  3. mellem lagene drysses med salt, peber og tørret timian eller anden krydderurt
  4. fløden hældes over kartoflerne og fadet sættes i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time.
Tips: 

Der kan bruges alle slag krydderurter. Det smager godt at drysse hvidløgspulver mellem kartoffellagene foruden salt og peber.

Der kan også drysses revet ost mellem lagene og/eller oven på kartoflerne.