Gratineret kartoffelmos

  • Posted on: 21 September 2013
  • By: Merete Popp Thyme
Ingredienser: 
Gratineret kartoffelmos
750
g
kartofler
4
æggeblommer
2
dl
Fløde
1
dl
friskrevet parmesan
salt og peber
tørret timian eller rosmarin
Fremgangsmåde: 
Gratineret kartoffelmos
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver
  2. Kog kartoflerne i 10-12 minutter til de er helt møre
  3. Mos kartoflerne med en gaffel eller en elpisker og fordel mosen i et smurt ildfast fad eller i portionsskåle
  4. Pisk fløde og æggeblommer sammen og tilsæt revet parmesan og timian
  5. Tilsæt salt og peber
  6. Hæld æggeblandingen over mosen
  7. Sæt fadet/portionsskålene i ovnen og bag mosen ved 225 grader i 15-20 minutter