Grovboller til madpakker
Ingredienser:
Grovboller til madpakker
50
g
gær
6
dl
Lunkent vand
1
tsk
salt
1
spsk
akaciehonning
(maltsirup kan også bruges)
100
g
havregryn
100
g
rugmel
120
g
grahamsmel
(eller andet fuldkornsmel)
450
g
hvedemel
(450-500 g alt efter hvor klistret dejen er)
30
g
olivenolie
(rapsolie eller olivenolie)
Fremgangsmåde:
Grovboller til madpakker
- Gæren opløses i det lunkne vand - salt, honning og olie tilsættes.
- Havregryn og de forskellige grovmel tilsættes og der røres grundigt.
- Hvedemel tilsættes og der røres med el-pisker til dejen er glat og stadig lidt klistret.
- Dejen hæver 1,5-2 timer.
- Formes til 15-16 boller, som sættes på en bageplade.
- Bollerne kan formes med en stor spiseske eller med fingrene - måske skal der så tilsættes ekstra mel for at få dem til at slippe.
- Efterhæver på bagepladen i 15-30 minutter.
- Pensles med vand og drysses med havregryn eller sesamfrø.
- Bages i 15-20 minutter ved 200 grader - 185 grader hvis det er varmluft.
Tips:
Bollerne kan også koldhæves. Så bruges 25 g gær og koldt vand. Dejen hæver i køleskab natten over og formes så til boller.