Grovbrød
Dette brød er hurtigt at bage og samtidig er det groft og sundt.
Ingredienser:
Grovbrød
15
g
gær
6
dl
Lunkent vand
1,5
tsk
salt
1
spsk
Sirup eller flydende honning
3
spsk
Rapsolie eller anden neutral olie
(Skal bare ikke være olivenolie)
200
g
Fuldkornshvedemel
(Kan erstattes med grahamsmel)
500
g
hvedemel
Fremgangsmåde:
Groft brød
- Gæren opløses i vandet
- Derefter tilsættes sirup, salt og olie
- Fuldkornsmel tilsættes og der røres grundigt
- Til sidst blandes hvedemel i og der røres grundigt med en ske eller en røremaskine
- Dejen er meget klistret og kan ikke æltes på bordet med hænderne
- Når dejen er rørt grundigt sammen hældes den i en smurt bageform ( 2 liter)
- Dejen tildækkes og stilles til hævning i ca. 45 minutter
- Dejen drysses med sesamfrø, havregryn eller hvad man nu kan finde på
- Brødet bages i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.
Tips:
Du kan bruge forskellige slags grovmel eks. Grahamsmel, fuldkornshvedemel etc.
Kilde:
Et gammelt ugeblad