Grovbrød

  • Posted on: 11 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Dette brød er hurtigt at bage og samtidig er det groft og sundt.

Ingredienser: 
Grovbrød
15
g
gær
6
dl
Lunkent vand
1,5
tsk
salt
1
spsk
Sirup eller flydende honning
3
spsk
Rapsolie eller anden neutral olie
(Skal bare ikke være olivenolie)
200
g
Fuldkornshvedemel
(Kan erstattes med grahamsmel)
500
g
hvedemel
Fremgangsmåde: 
Groft brød
  1. Gæren opløses i vandet
  2. Derefter tilsættes sirup, salt og olie
  3. Fuldkornsmel tilsættes og der røres grundigt
  4. Til sidst blandes hvedemel i og der røres grundigt med en ske eller en røremaskine
  5. Dejen er meget klistret og kan ikke æltes på bordet med hænderne
  6. Når dejen er rørt grundigt sammen hældes den i en smurt bageform ( 2 liter)
  7. Dejen tildækkes og stilles til hævning i ca. 45 minutter
  8. Dejen drysses med sesamfrø, havregryn eller hvad man nu kan finde på
  9. Brødet bages i ovnen ved 200 grader i 35-40 minutter.
Tips: 

Du kan bruge forskellige slags grovmel eks. Grahamsmel, fuldkornshvedemel etc.

Kilde: 
Et gammelt ugeblad