Grovflutes

  • Posted on: 9 May 2013
  • By: Merete Popp Thyme
Ingredienser: 
Grovflutes
50
g
gær
2
spsk
olie
(Brug en neutral olie - ikke olivenolie)
2
tsk
salt
1
tsk
sukker eller honning
1
dl
havregryn
(Kan udelades)
200
g
grovmel
(fuldkornshvedemel, grahamsmel eller rugmel)
500
g
hvedemel
5
dl
vand
Fremgangsmåde: 
Grovflutes
  1. Gæren udrøres i det lunkne vand
  2. Salt, sukker og olie tilsættes
  3. Havregryn og grovmel røres i
  4. Hvedemel tilsættes lidt ad gangen og dejen æltes godt til den slipper bord og fingre
  5. Dejen stilles til hævning i 1 time
  6. Dejen deles i 3 stykker og formes til flutes som stilles til hævning på en bageplade i 30 minutter
  7. Pensles med vand og ridses på skrå
  8. Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
  9. Afkøles på bagerist.