Helles iskage

  • Posted on: 28 February 2012
  • By: Merete Popp Thyme

Iskage med dajm

Ingredienser: 
Bunden
6
pasteuriserede æggehvider
225
g
sukker
225
g
smuttede mandler
Fyldet
6
pasteuriserede æggeblommer
150
g
sukker
4,5
dl
piskefløde
2
dobbelt dajm
0,5
kop
kaffe
(kold)
Fremgangsmåde: 
Mandelbund
  1. 225 g mandler smuttes og hakkes fint i en blender.
  2. 6 pasteuriserede æggehvider piskes meget stive og røres forsigtigt sammen med 225 g sukker og de hakkede mandler.
  3. Kommes i en smurt springform og bages i 1 time ved 150 grader.
Fyld
  1. 6 pasteuriserede æggeblommer og 150 g sukker piskes til æggesnaps.
  2. 4,5 deciliter piskefløde piskes til flødeskum.
  3. Dajm hakkes og blandes i flødeskummet.
  4. Flødeskummet blandes med æggesnapsen og til sidst tilsættes en halv kop kold kaffe.
Tilberedning
  1. Når mandelbunden er kold, hældes fyldet på - og springformen tildækkes med stanniol.
  2. Kagen sættes i fryseren natten over.
  3. Tag kagen ud 10-15 minutter før den skal spises og pynt med brombær eller lign.
  4. God fornøjelse!
Tips: 

Denne dessert laves aftenen i forvejen og smager himmelsk. Opskriften strækker til 8-10 personer.

Kilde: 
Helle Dedenroth