Hurtigbagt grovbrød

  • Posted on: 22 July 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Dette brød er hurtigt at bage og er super, når man lige står og mangler noget godt til frokost.

Ingredienser: 
Hurtigbagt grovbrød
25
g
gær
6
dl
Lunkent vand
1
spsk
salt
1
spsk
akaciehonning
150
g
knækkede kerner eller grovmel
50
g
havregryn
650
g
hvedemel
(Dejen skal være let klistret)
Fremgangsmåde: 
Hurtigbagt grovbrød
  1. gæren smuldres og udrøres i det lunkne vand
  2. salt og honning tilsættes
  3. knækkede kerner/grovmel og havregryn tilsættes
  4. hvedemel tilsættes og dejen røres sammen med el-pisker (dejkroge)
  5. dejen formes til 2 brød og sættes på en bageplade
  6. hæver 1 time
  7. brødene ridses og pensles med vand
  8. bages midt i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter.
Tips: 

Der kan bruges alle typer grov mel og knækkede kerner.