Hurtigbagt grovbrød
Dette brød er hurtigt at bage og er super, når man lige står og mangler noget godt til frokost.
Ingredienser:
Hurtigbagt grovbrød
25
g
gær
6
dl
Lunkent vand
1
spsk
salt
1
spsk
akaciehonning
150
g
knækkede kerner eller grovmel
50
g
havregryn
650
g
hvedemel
(Dejen skal være let klistret)
Fremgangsmåde:
Hurtigbagt grovbrød
- gæren smuldres og udrøres i det lunkne vand
- salt og honning tilsættes
- knækkede kerner/grovmel og havregryn tilsættes
- hvedemel tilsættes og dejen røres sammen med el-pisker (dejkroge)
- dejen formes til 2 brød og sættes på en bageplade
- hæver 1 time
- brødene ridses og pensles med vand
- bages midt i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter.
Tips:
Der kan bruges alle typer grov mel og knækkede kerner.