Hurtige boller

  • Posted on: 28 February 2012
  • By: Merete Popp Thyme

Boller

Ingredienser: 
50
g
gær
2,5
dl
væske
(A38, ymer, kvark eller mælk)
1
tsk
salt
75
g
margarine
(smeltet eller flydende)
1
æg
0,5
dl
sukker
500
g
mel
Fremgangsmåde: 
  1. Gæren opløses i en meget lille smule lunken vand - ca. 1/2 deciliter.
  2. Margarinen smeltes i en gryde og tilsættes sammen med væsken.
  3. Æg, sukker og salt tilsættes.
  4. Mel tilsættes lidt efter lidt - pas på at dejen ikke bliver for tør og begynder at smuldre.
  5. Dejen æltes til den er helt ensartet og formes til boller, som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Bollerne hæver på bagepladen i ca. 30 minutter.
  7. Bages i 15-20 minutter ved 200 grader.
Tips: 

Der kan bruges en blanding af alle slags mel - eks. gramhamsmel, fuldkornsmel, havregryn, hvid hvedemel, sigtemel - eller ren hvedemel.
Der kan tilsættes frø og kerner efter behag.
Bollerne skal kun hæve èn gang - så de er nemme at bage som hygge til en eftermiddag.

Kilde: 
Tante Anne-Lise