Hurtige boller
Boller
Ingredienser:
50
g
gær
2,5
dl
væske
(A38, ymer, kvark eller mælk)
1
tsk
salt
75
g
margarine
(smeltet eller flydende)
1
æg
0,5
dl
sukker
500
g
mel
Fremgangsmåde:
- Gæren opløses i en meget lille smule lunken vand - ca. 1/2 deciliter.
- Margarinen smeltes i en gryde og tilsættes sammen med væsken.
- Æg, sukker og salt tilsættes.
- Mel tilsættes lidt efter lidt - pas på at dejen ikke bliver for tør og begynder at smuldre.
- Dejen æltes til den er helt ensartet og formes til boller, som sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bollerne hæver på bagepladen i ca. 30 minutter.
- Bages i 15-20 minutter ved 200 grader.
Tips:
Der kan bruges en blanding af alle slags mel - eks. gramhamsmel, fuldkornsmel, havregryn, hvid hvedemel, sigtemel - eller ren hvedemel.
Der kan tilsættes frø og kerner efter behag.
Bollerne skal kun hæve èn gang - så de er nemme at bage som hygge til en eftermiddag.
Kilde:
Tante Anne-Lise