Islagkage med jordbær
Iskagen på billedet har ikke marengslåg - kun bund.
Ingredienser:
Bunde
5
æggehvider
(pasteuriserede)
150
g
sukker
0,5
dl
flormelis
100
g
smuttede og blendede mandler
Fyld
500
g
jordbær
150
g
sukker
5
pasteuriserede æggeblommer
50
g
flormelis
4
dl
piskefløde
Derudover 3 dl fløde samt revet chokolade til pynt
Fremgangsmåde:
Bunde
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt efter lidt under piskningen.
- Når massen er stiv piskes flormelis i.
- Vend forsigtigt mandlerne i.
- Tegn to cirkler på bagepapir - diameter 24 cm - og smør marengsmassen på cirklerne.
- Bag bundene ved 125 grader i 40 minutter.
- Lad bundene afkøle på en bagerist.
Fyld
- Jordbær blendes og sukker røres i - rør til alt sukker er opløst.
- Pisk æggeblommer og flormelis til en banangul, tyk creme.
- Bland cremen med jordbær
- Pisk de 4 dl fløde til flødeskum og bland dem med jordbærcremem.
- Stil massen i fryseren i et par timer, indtil konsistensen er som tyk softice.
- Læg den ene bund i en springform og dæk med ismassen.
- Læg den anden bund på som låg.
- Stil iskagen i fryseren i mindst 4 timer.
- Inden servering pyntes kagen med flødeskum og revet chokolade
Kilde:
Is, dessert