Islagkage med jordbær

  • Posted on: 23 July 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Iskagen på billedet har ikke marengslåg - kun bund.

Ingredienser: 
Bunde
5
æggehvider
(pasteuriserede)
150
g
sukker
0,5
dl
flormelis
100
g
smuttede og blendede mandler
Fyld
500
g
jordbær
150
g
sukker
5
pasteuriserede æggeblommer
50
g
flormelis
4
dl
piskefløde
Derudover 3 dl fløde samt revet chokolade til pynt
Fremgangsmåde: 
Bunde
  1. Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker lidt efter lidt under piskningen.
  2. Når massen er stiv piskes flormelis i.
  3. Vend forsigtigt mandlerne i.
  4. Tegn to cirkler på bagepapir - diameter 24 cm - og smør marengsmassen på cirklerne.
  5. Bag bundene ved 125 grader i 40 minutter.
  6. Lad bundene afkøle på en bagerist.
Fyld
  1. Jordbær blendes og sukker røres i - rør til alt sukker er opløst.
  2. Pisk æggeblommer og flormelis til en banangul, tyk creme.
  3. Bland cremen med jordbær
  4. Pisk de 4 dl fløde til flødeskum og bland dem med jordbærcremem.
  5. Stil massen i fryseren i et par timer, indtil konsistensen er som tyk softice.
  6. Læg den ene bund i en springform og dæk med ismassen.
  7. Læg den anden bund på som låg.
  8. Stil iskagen i fryseren i mindst 4 timer.
  9. Inden servering pyntes kagen med flødeskum og revet chokolade
Kilde: 
Is, dessert