Italiensk madbrød
Brødet kaldes et Pedona-brød. Det er et dejligt madbrød, som kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter - og er super til suppe.
Ingredienser:
Italiensk madbrød
20
g
gær
7
dl
vand
0,5
dl
olivenolie
1
spsk
salt
300
g
durummel
600
g
hvedemel
(bliver ekstra godt, hvis der bruges tipo 00 mel ( fås i Irma))
Fremgangsmåde:
Italiensk madbrød
- Gæren røres ud i det lunkne vand
- Halvdelen af olien tilsættes sammen med salt
- Durummelet røres i
- Hvedemel tilsættes og dejen røres til en tyk grød med en grydeske
- Stilles tildækket til hævning et lunt sted i et par timer
- Dejen hældes i en lille bradepande eller et ildfast fad beklædt med bagepapir
- Prik med fingrene ned i dejen til der er små fordybninger i hele overfladen
- Fordel resten af olien på overfladen og drys med groft salt og rosmarin eller anden krydderurt
- Bages midt i ovnen ved 230 grader i 25 minutter - overfladen skal være gylden og det skal lyde hult, når du banker på bunden
- Brødet tages ud af bradepanden og afkøles på en bagerist.
Tips:
Brødet kan sagtens fryses. Efter optøning er det en god ide at lune det i ovnen lige inden servering.
Kilde:
Far til en af Anders' gymnasiekammerater.