Italiensk madbrød

  • Posted on: 17 May 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Brødet kaldes et Pedona-brød. Det er et dejligt madbrød, som kan serveres som tilbehør til mange forskellige retter - og er super til suppe.

Ingredienser: 
Italiensk madbrød
20
g
gær
7
dl
vand
0,5
dl
olivenolie
1
spsk
salt
300
g
durummel
600
g
hvedemel
(bliver ekstra godt, hvis der bruges tipo 00 mel ( fås i Irma))
Fremgangsmåde: 
Italiensk madbrød
  1. Gæren røres ud i det lunkne vand
  2. Halvdelen af olien tilsættes sammen med salt
  3. Durummelet røres i
  4. Hvedemel tilsættes og dejen røres til en tyk grød med en grydeske
  5. Stilles tildækket til hævning et lunt sted i et par timer
  6. Dejen hældes i en lille bradepande eller et ildfast fad beklædt med bagepapir
  7. Prik med fingrene ned i dejen til der er små fordybninger i hele overfladen
  8. Fordel resten af olien på overfladen og drys med groft salt og rosmarin eller anden krydderurt
  9. Bages midt i ovnen ved 230 grader i 25 minutter - overfladen skal være gylden og det skal lyde hult, når du banker på bunden
  10. Brødet tages ud af bradepanden og afkøles på en bagerist.
Tips: 

Brødet kan sagtens fryses. Efter optøning er det en god ide at lune det i ovnen lige inden servering.

Kilde: 
Far til en af Anders' gymnasiekammerater.