Italiensk spinattærte

  • Posted on: 24 September 2013
  • By: Merete Popp Thyme

En enkel og lækker tærte, som kan bruges som tilbehør eller blot spises som en let hovedret med et glas rødvin.

Ingredienser: 
Tærtebund
250
g
hvedemel
125
g
Bagemargarine
1
tsk
salt
0,5
dl
Koldt vand
Tærtefyld
450
g
helbladet spinat
(Det svarer til en pose frossen helbladet spinat)
2
æg
2
dl
Fløde
1
dl
mælk
100
g
Revet ost
(Parmesan eller mozarella)
50
g
Pinjekerner
(Svarer til en lille pose)
0,5
tsk
Muskatnød
salt og peber
Fremgangsmåde: 
Tærtebund
  1. Salt og mel blandes
  2. Margarinen smuldres i melet
  3. Vandet tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen
  4. Dejen rulles ud med det samme og lægges i en tærteform
  5. Tærtebunden hviler i køleskab 0,5-1 time
  6. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter
Italiensk spinattærte
  1. Spinaten optøes i en gryde og presses fri for vand
  2. Æg, fløde, muskat, salt og peber blandes
  3. Spinaten fordeles på den forbagte tærtebund
  4. Osten fordeles på spinaten
  5. Flødeblandingen hældes over og der drysses med pinjekerner
  6. Tærten bages midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter