Italienske kødboller

  • Posted on: 3 May 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Server med ovnbagte kartofler og en frisk salat med masser af frugt.

Ingredienser: 
Italienske kødboller
500
g
hakket oksekød
(400 gram er fint - det afhænger af pakkestørrelsen.)
1,5
dl
havregryn
2
Fed
Hvidløg
(Presset i hvidløgspresser)
1
æg
100
g
parmesan
(fint revet)
1
tsk
salt
1
spsk
tørret oregano
(Basilikum eller timian kan også anvendes)
1
rød chili
(fint hakket og befriet for kerner)
Fremgangsmåde: 
Italienske kødboller
  1. Rør en fars af det hakkede kød og alle de nævnte ingredienser.
  2. Form små kødboller med hænderne og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  3. Bag kødbollerne i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Tips: 

Der kan tilsættes hakkede soltørrede tomater og der kan bruges hakket feta i stedet for revet parmesan.