Kartoffel-spinat gratin

  • Posted on: 24 July 2013
  • By: Merete Popp Thyme
Ingredienser: 
Kartoffel-spinat gratin
1,5
kg
kartofler
500
g
helbladet spinat
(brug en pose frossen spinat (450-500g))
2
æg
2,5
dl
Fløde
1
Fed
knust hvidløg
2
spsks
tørret eller hakkede krydderurter
(oregano eller basilikum)
salt
peber
50
g
Mandelflager
(hasselnøddeflager kan også bruges)
50
g
smør
Fremgangsmåde: 
Kartoffel-spinat gratin
  1. Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i vand uden salt til de er helt møre.
  2. spinaten dampes i en lille smule vand til den er helt optøet.
  3. Vandet knuges ud af spinaten og den hakkes groft.
  4. Vandet hældes fra kartoflerne og de dampes tørre i gryden.
  5. Kartoflerne piskes med en el-pisker og fløde røres i. Mosen smages til med salt.
  6. Æg røres i mosen.
  7. Spinat, hvidløg, krydderurter og peber tilsættes og der røres godt rundt.
  8. Konsistensen skal være lind - ikke tynd.
  9. Det hele hældes i et smurt ildfast fad og mandelflagerne drysses over.
  10. Til sidst fordeles små smørklatter på gratinen.
  11. Bages ved 200 grader i 30-40 minutter. Overfladen skal være lysebrun.
Tips: 

Kartoffel-spinat massen kan laves nogle timer før den skal bages.