Kold laksetærte
Denne tærte er anderledes ind de tærter, jeg plejer at lave. Her bages en knasende tærtebund, som afkøles. Derefter fyldes en kold laksecreme i tærtebunden og der serveres med en grøn salat og friske blåbær.
Ingredienser:
Tærtebund
60
g
Fuldkornshvedemel
110
g
hvedemel
0,5
tsk
salt
90
g
Koldt bagemargarine
1
spsk
Koldt vand
(Der bruges 1-2 spsk vand - prøv dig frem)
Tærtefyld
2
Stk
Laksefileter uden skind
2
spsk
creme fraiche
75
g
smøreost
(Der kan bruges smørbar gedeost eller anden neutral smøreost)
1
spsk
olivenolie
0,5
tsk
karry
1
Fed
Hvidløg
1
Stk
limefrugt
50
g
røget laks i tynde skiver
Fremgangsmåde:
Tærtebund
- Bland de to slags mel og salt
- Hak det kolde bagemargarine og bland det i melet til en grynet masse
- Dejen samles med det kolde vand
- Dejen trilles til en kugle og sættes i køleskab i 30 minutter
- Dejen trykkes ud i en tærteform og prikkes med en gaffel
- Tærtebunden bages midt i ovnen ved 190 grader i 30 minutter.
- Tærtebunden afkøles.
Tærtefyld
- De to laksefileter dampes i en gryde med lidt vand og salt i 10 min. under låg.
- Laksen afkøles og mases med en gaffel
- Laksekødet røres med smøreost, cremefraiche, olie, hvidløg og karry til en fast creme.
- Smag til med salt, peber og limesaft/revet skal.
- Fordel laksecremen på den afkølede tærtebund
- Pynt med tynde strimler røget laks
Tips:
Det ser flot ud at pynte tærten med brøndkarse.
Kilde:
Femina - jeg har ændret her og der.