Kold laksetærte

  • Posted on: 13 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Denne tærte er anderledes ind de tærter, jeg plejer at lave. Her bages en knasende tærtebund, som afkøles. Derefter fyldes en kold laksecreme i tærtebunden og der serveres med en grøn salat og friske blåbær.

Ingredienser: 
Tærtebund
60
g
Fuldkornshvedemel
110
g
hvedemel
0,5
tsk
salt
90
g
Koldt bagemargarine
1
spsk
Koldt vand
(Der bruges 1-2 spsk vand - prøv dig frem)
Tærtefyld
2
Stk
Laksefileter uden skind
2
spsk
creme fraiche
75
g
smøreost
(Der kan bruges smørbar gedeost eller anden neutral smøreost)
1
spsk
olivenolie
0,5
tsk
karry
1
Fed
Hvidløg
1
Stk
limefrugt
50
g
røget laks i tynde skiver
Fremgangsmåde: 
Tærtebund
  1. Bland de to slags mel og salt
  2. Hak det kolde bagemargarine og bland det i melet til en grynet masse
  3. Dejen samles med det kolde vand
  4. Dejen trilles til en kugle og sættes i køleskab i 30 minutter
  5. Dejen trykkes ud i en tærteform og prikkes med en gaffel
  6. Tærtebunden bages midt i ovnen ved 190 grader i 30 minutter.
  7. Tærtebunden afkøles.
Tærtefyld
  1. De to laksefileter dampes i en gryde med lidt vand og salt i 10 min. under låg.
  2. Laksen afkøles og mases med en gaffel
  3. Laksekødet røres med smøreost, cremefraiche, olie, hvidløg og karry til en fast creme.
  4. Smag til med salt, peber og limesaft/revet skal.
  5. Fordel laksecremen på den afkølede tærtebund
  6. Pynt med tynde strimler røget laks
Tips: 

Det ser flot ud at pynte tærten med brøndkarse.

Kilde: 
Femina - jeg har ændret her og der.