Koldthævet brød

  • Posted on: 28 February 2012
  • By: Merete Popp Thyme

Brød

Ingredienser: 
8
dl
vand
(kold)
12,5
g
gær
2
spsk
olie
1
spsk
salt
1
tsk
sukker
(eks. akaciehonning, rørsukker)
100
g
havregryn
200
g
groft mel
(eks. speltmel, hvid hvedemel, grahamsmel, klid)
600
g
hvedemel
Fremgangsmåde: 
  1. Gæren udrøres i det kolde vand.
  2. Salt, sukker og olie tilsættes.
  3. Kerner, frø og grovmel tilsættes efter behag - og der røres godt rundt med en ske.
  4. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, så dejen ikke bliver tør. Man skal kunne røre rundt med en ske og dejen skal være meget klistret.
  5. Skålen med dej dækkes med et låg eller film og sættes i køleskab natten over.
  6. Om morgenen tages dejen ud og hældes i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
  7. Dejen stilles til hævning i 3-4 timer.
  8. Bradepanden sættes i en kold ovn og bages i ca. 40 minutter ved 200 grader.
Tips: 

Der kan tilsættes alle slags mel, frø og kerner efter behag - prøv dig frem - det kan ikke gå galt :)

Kilde: 
Egen erfaring