Kyllingelasagne

  • Posted on: 24 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Denne lasagne var altid et hit, da ungerne boede hjemme - og når kammerater var på besøg. Og så er det en nem og hurtig ret.

Ingredienser: 
Kyllingelasagne
4
Stk
Kyllingefileter
( 3 store eller 4 små kyllingefileter)
1
Stk
Mornaysauce
(Der kan også bruges hjemmelavet bechamelsauce)
1
pk
Lasagneplader
(jeg bruger fuldkornsplader)
1
glas
Pesto
1
Pose
Revet ost
(ca.. 200 gram.)
4
spsk
sesamfrø
Fremgangsmåde: 
Kyllingelasagne
  1. Kyllingefileterne koges ca. 20 minutter. Kogevandet kan krydres med estragon, peberkorn og en hønsebouillon terning.
  2. Kom et tyndt lag mornay sauce i bunden af et smurt ildfast fad
  3. De kogte fileter skæres i tynde skiver og deles i 3 bunker
  4. Dæk med et lag lasagneplader
  5. Smør et lag pesto på lasagnepladerne og kom derefter 1/3 af kyllingeskiverne på sammen med mornaysauce, revet ost og evt. skivede tomater.
  6. Dæk med endnu et lag lasagneplader
  7. Gentag fyldet, så der bliver 3 lag
  8. Øverst lægges et lag lasagneplader som dækkes med mornaysauce og revet ost
  9. Lasagnen bages midt i ovnen ved 180 grader i ca. 35 minutter
  10. Når der er 10-15 minutter tilbage drysses overfladen med sesamfrø. Bag lasagnen færdig
  11. Serveres med en salat - her brugte jeg blandede salater med melon og blåbær
Tips: 

I den oprindelige lasagne var der ikke tomater. Jeg bruger nu tomater for at få en friskere smag.

Kilde: 
Femina fra 2007 - har ændret her og der.