Kyllingepie

  • Posted on: 26 May 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Denne pie er drengenes yndlingsret. Den stammer fra et gammelt Femina fra 1998, men jeg har med årene tilpasset opskriften til vores smag.

Ingredienser: 
Dej til kyllingepie
250
g
hvedemel
1
knsp
salt
200
g
Koldt bagemargarine
0,5
dl
Koldt vand
Kyllingepie
4
Stk
kyllingebryst
1
Stk
broccoli
1
Stk
Løg
50
g
smør eller margarine
1
spsk
karry
3
spsk
hvedemel
4
dl
kogevand
2
dl
Fløde
3
æg
salt
peber
150
g
Revet ost
pinjekerner til pynt
Fremgangsmåde: 
Dej
  1. Mel og salt blandes
  2. Det kolde smør smuldres i melet og koldt vand tilsættes til sidst
  3. Dejen samles til en kugle, dækkes med film og stilles i køleskab ca 1 time
Kyllingepie
  1. Kog kyllingebryst i vand tilsat en hønsebouillonterning i 20 minutter
  2. Afkøl kødet og del det i mindre stykker
  3. Del broccolien i små buketter og kog dem i vand tilsat salt i 2-3 minutter
  4. Hæld vandet fra og dryp broccolien godt af
  5. Hak løget fint og steg dem i smørret uden de tager farve
  6. Tilsæt karry og svits det i smørret
  7. Kom mel i smørret og rør det jævnt
  8. Tilsæt kogevand og fløde lidt ad gangen - kog op ind imellem
  9. Afkøl lidt og smag til med salt og peber
  10. Tilsæt 2 æg og en æggehvide - gem den sidste æggeblomme
  11. Vend ost, kylling og broccoli i saucen
  12. Fordel halvdelen af dejen i en tærteform
  13. Hælde kyllingeblandingen i formen
  14. Rul resten af dejen tyndt ud og læg den på som låg - trykmkanterne fodt sammen
  15. Skær et kryds i midten af låget med en skarp kniv og fold det ud, så der bliver et hul til dampen
  16. Pensl med den sidste æggeblomme og drys med pinjekerner
  17. Bages midt i ovnen ved 180 grader i 40 minutter
  18. Bon appetit!
Tips: 

Jeg laver altid dejen selv, men man kan sagtens bruge en færdigkøbt mørdej. Server pien med en grøn salat fyldt med bær.

Kilde: 
Femina 1998