Laksetærte med rognsauce
Denne laksetærte er ungernes favorit som forret til enhver lejlighed:)
Ingredienser:
Laksetærte
800
g
laksefilet uden skind
(Brug frosne laksefileter )
2
æggehvider
1
æg
2
tsk
tomatpure
2
spsk
cognac
1
tsk
salt
1
knsp
cayennepeber
5
dl
piskefløde
1
dl
hakket dild
(kan erstattes af hakket basilikum)
Tilbehør
Rejer
Salat
(jeg bruger vårsalat)
Jordbær eller cherrytomater
Rognsauce
100
g
Rogn fra stenbidder eller ørred
5
dl
creme fraiche
0,5
dl
hakket basilikum
citronsaft
en smule kværnet peber
Fremgangsmåde:
Laksetærte
- Skær laksen i grove stykker og findel den med en stavblender
- Tilsæt æg, æggehvider, tomatpure, cognac salt og peber med en ske eller el-pisker
- Rør fløden i lidt ad gangen og tilsæt tilsidst basilikum
- Klem bagepapir fast i bunden af en springform og smør siderne af formen
- Hæld laksedejen i formen og glat overfladen
- Dæk formen med stanniol og bag tærten midt i ovnen ved 150 grader i ca 50 minutter
- Prøv med en træpind eller en strikkepind om tærten er færdig - må ikke hænge ved
- Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af
- Pynt tærten og server med rognsauce og flutes
Rognsauce
- Bland alle ingredienser til saucen
- Lad saucen trække nogle timer i køleskab.
Tips:
Tærten kan pyntes med rejer, salat og jordbær som på billedet. Alternativt smager det fint med cherrytomater som pynt.
Kilde:
Spis Bedre fra 2007