Laksetærte med rognsauce

  • Posted on: 20 May 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Denne laksetærte er ungernes favorit som forret til enhver lejlighed:)

Ingredienser: 
Laksetærte
800
g
laksefilet uden skind
(Brug frosne laksefileter )
2
æggehvider
1
æg
2
tsk
tomatpure
2
spsk
cognac
1
tsk
salt
1
knsp
cayennepeber
5
dl
piskefløde
1
dl
hakket dild
(kan erstattes af hakket basilikum)
Tilbehør
Rejer
Salat
(jeg bruger vårsalat)
Jordbær eller cherrytomater
Rognsauce
100
g
Rogn fra stenbidder eller ørred
5
dl
creme fraiche
0,5
dl
hakket basilikum
citronsaft
en smule kværnet peber
Fremgangsmåde: 
Laksetærte
  1. Skær laksen i grove stykker og findel den med en stavblender
  2. Tilsæt æg, æggehvider, tomatpure, cognac salt og peber med en ske eller el-pisker
  3. Rør fløden i lidt ad gangen og tilsæt tilsidst basilikum
  4. Klem bagepapir fast i bunden af en springform og smør siderne af formen
  5. Hæld laksedejen i formen og glat overfladen
  6. Dæk formen med stanniol og bag tærten midt i ovnen ved 150 grader i ca 50 minutter
  7. Prøv med en træpind eller en strikkepind om tærten er færdig - må ikke hænge ved
  8. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af
  9. Pynt tærten og server med rognsauce og flutes
Rognsauce
  1. Bland alle ingredienser til saucen
  2. Lad saucen trække nogle timer i køleskab.
Tips: 

Tærten kan pyntes med rejer, salat og jordbær som på billedet. Alternativt smager det fint med cherrytomater som pynt.

Kilde: 
Spis Bedre fra 2007