Müsliboller

  • Posted on: 17 September 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Disse boller er dejlige madpakkeboller og de dufter af jul og hygge, når man bager dem:)

Ingredienser: 
Müsliboller
50
g
gær
6
dl
Lunkent vand
1,5
tsk
salt
3
spsk
rapsolie
(eller anden neutral olie)
2
tsk
kanel
175
g
müsli
175
g
rugmel
(Kan erstattes af grahamsmel eller fuldkornsmel)
500
g
hvedemel
(Start med 450 g og tilsæt op til 500 g indtil dejen er fast men stadig klistret.)
Fremgangsmåde: 
Müsliboller
  1. Gæren udrøres i det lunkne vand
  2. Salt, kanel og olie ilsættes
  3. Müsli og rugmel røres i
  4. hvedemel tilsættes - dejen røres med en elpisker - skal være klistret.
  5. Dejen hæver 1 time - dækkes med et viskestykke
  6. Dejen fordeles på bageplader med en stor ske - 12-14 boller
  7. Bollerne hæver på bageplader i 30 minutter
  8. Pensles med vand og drysses med havregryn (drysset kan udelukkes)
  9. Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter - afkøles på en bagerist.