Mosters supernemme morgenboller

  • Posted on: 26 February 2012
  • By: Merete Popp Thyme

Koldthævede boller.

Ingredienser: 
20
g
gær
0,5
l
vand
(fingervarm)
1
spsk
olie
(smagsneutral)
1
tsk
salt
(groft køkkensalt)
1
tsk
sukker
(rørsukker eller akaciehonning)
600
g
mel
Fremgangsmåde: 
  1. Gæren udrøres i det lunkne vand.
  2. Tilsæt olie, salt og sukker.
  3. Tilsæt mel og rør dejen sammen med en ske - den er meget klistret. Du kan erstatte 50-100g af melet med havregryn eller hvedeklid.
  4. Dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm og lad den hvile i køleskab natten over.
  5. Form dejen til boller med en spiseske og sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  6. Da dejen er meget klistret ser bollerne ujævne ud - men det er helt OK.
  7. Dyp skeen i koldt vand, når du sætter bollerne på bagepladen - så hænger dejen ikke i skeen.
  8. Bollerne kan evt. drysses med solsikkekerner eller sesamfrø.
  9. Bag bollerne midt i en ovn ved 200 grader i 20-25 minutter.
  10. Vupti - så er der friske boller!
Tips: 

Denne opskrift giver nogle dejlige boller, som kan nydes til morgenmad eller brunch. Bollerne røres sammen og stilles til hævning om aftenen og næste morgen har man lune friske boller.

Kilde: 
Opskriften stammer fra moster