Tante Anne-Lises grovboller
Sunde grovboller til mine drenge og deres kærester.
Ingredienser:
50
g
gær
0,5
tsk
salt
4
dl
letmælk
3
spsk
olie
(smagsneutral)
1
spsk
akaciehonning
(kan erstattes med rørsukker eller sirup)
75
g
hvedekerner
(alle andre slags kerner og frø kan bruges - hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø etc.)
100
g
grahamsmel
(kan erstattes af andre slags grovmel)
100
g
havregryn
400
g
hvedemel
Fremgangsmåde:
- Gæren opløses i en lille smule lunken vand - ca 1/2 deciliter.
- Letmælken lunes til den er fingervarm og tilsættes den opløste gær.
- Olie, honning, hvedekerner og grahamsmel røres i.
- Til sidst tilsættes mel lidt af gangen og dejen æltes grundigt igennem til den er fin og glat - pas på ikke at tilsætte så meget mel, at dejen begynder at smuldre.
- Dejen tildækkes og stilles til hævning et lunt sted til dobbelt størrelse (1/2 - 1 time).
- Dejen slås ned, æltes godt igennem og formes til boller. Bollerne sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bollerne dækkes med et viskestykke og stilles til hævning i 1/2 time.
- Bollerne pensles med vand og drysses med havregryn eller sesamfrø
- Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
- Bon appetit!
Kilde:
Tante Anne-Lise