Helles iskage
Iskage med dajm
Ingredienser:
Bunden
6
pasteuriserede æggehvider
225
g
sukker
225
g
smuttede mandler
Fyldet
6
pasteuriserede æggeblommer
150
g
sukker
4,5
dl
piskefløde
2
dobbelt dajm
0,5
kop
kaffe
(kold)
Fremgangsmåde:
Mandelbund
- 225 g mandler smuttes og hakkes fint i en blender.
- 6 pasteuriserede æggehvider piskes meget stive og røres forsigtigt sammen med 225 g sukker og de hakkede mandler.
- Kommes i en smurt springform og bages i 1 time ved 150 grader.
Fyld
- 6 pasteuriserede æggeblommer og 150 g sukker piskes til æggesnaps.
- 4,5 deciliter piskefløde piskes til flødeskum.
- Dajm hakkes og blandes i flødeskummet.
- Flødeskummet blandes med æggesnapsen og til sidst tilsættes en halv kop kold kaffe.
Tilberedning
- Når mandelbunden er kold, hældes fyldet på - og springformen tildækkes med stanniol.
- Kagen sættes i fryseren natten over.
- Tag kagen ud 10-15 minutter før den skal spises og pynt med brombær eller lign.
- God fornøjelse!
Tips:
Denne dessert laves aftenen i forvejen og smager himmelsk. Opskriften strækker til 8-10 personer.
Kilde:
Helle Dedenroth