Grovflutes
Ingredienser:
Grovflutes
50
g
gær
2
spsk
olie
(Brug en neutral olie - ikke olivenolie)
2
tsk
salt
1
tsk
sukker eller honning
1
dl
havregryn
(Kan udelades)
200
g
grovmel
(fuldkornshvedemel, grahamsmel eller rugmel)
500
g
hvedemel
5
dl
vand
Fremgangsmåde:
Grovflutes
- Gæren udrøres i det lunkne vand
- Salt, sukker og olie tilsættes
- Havregryn og grovmel røres i
- Hvedemel tilsættes lidt ad gangen og dejen æltes godt til den slipper bord og fingre
- Dejen stilles til hævning i 1 time
- Dejen deles i 3 stykker og formes til flutes som stilles til hævning på en bageplade i 30 minutter
- Pensles med vand og ridses på skrå
- Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.
- Afkøles på bagerist.