Tærte med asparges og gedeost
Ingredienser:
Tærtebund
100
g
rugmel
100
g
hvedemel
1
tsk
salt
100
g
Bagemargarine
2
spsk
Koldt vand
Tærtefyld
300
g
kartofler
200
g
grønne asparges
150
g
Blød gedeost
100
g
græsk yoghurt
2
æg
2
dl
mælk
salt og peber
Fremgangsmåde:
Tærtebund
- Rugmel, hvedemel og salt blandes
- Bagemargarine smuldres i melet
- Det kolde vand tilsættes og dejen samles
- Dejen trykkes ud i en tærteform og prikkes med en gaffel
- Stilles koldt ca. 0,5 time
- Forbages midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter
Tærte
- Kartofler koges og skæres i grove stykker
- Den nederste del af asparges knækkes af og smides væk
- Snit asparges i stykker på ca. 5 cm
- Fordel kartofler og asparges på den forkogte tærtebund
- Pisk gedeost, yoghurt, mælk og æg sammen
- Tilsæt 1 tsk salt og et drys peber
- Æggemassen hældes over tærten
- Tærten bages midt i ovnen ved 200 grader i 45 minutter eller tilmoberfladen er flot gylden
Kilde:
Femina