Kartoffel-spinat gratin
Ingredienser:
Kartoffel-spinat gratin
1,5
kg
kartofler
500
g
helbladet spinat
(brug en pose frossen spinat (450-500g))
2
æg
2,5
dl
Fløde
1
Fed
knust hvidløg
2
spsks
tørret eller hakkede krydderurter
(oregano eller basilikum)
salt
peber
50
g
Mandelflager
(hasselnøddeflager kan også bruges)
50
g
smør
Fremgangsmåde:
Kartoffel-spinat gratin
- Kartoflerne skrælles, skæres i skiver og koges i vand uden salt til de er helt møre.
- spinaten dampes i en lille smule vand til den er helt optøet.
- Vandet knuges ud af spinaten og den hakkes groft.
- Vandet hældes fra kartoflerne og de dampes tørre i gryden.
- Kartoflerne piskes med en el-pisker og fløde røres i. Mosen smages til med salt.
- Æg røres i mosen.
- Spinat, hvidløg, krydderurter og peber tilsættes og der røres godt rundt.
- Konsistensen skal være lind - ikke tynd.
- Det hele hældes i et smurt ildfast fad og mandelflagerne drysses over.
- Til sidst fordeles små smørklatter på gratinen.
- Bages ved 200 grader i 30-40 minutter. Overfladen skal være lysebrun.
Tips:
Kartoffel-spinat massen kan laves nogle timer før den skal bages.