Italiensk spinattærte
En enkel og lækker tærte, som kan bruges som tilbehør eller blot spises som en let hovedret med et glas rødvin.
Ingredienser:
Tærtebund
250
g
hvedemel
125
g
Bagemargarine
1
tsk
salt
0,5
dl
Koldt vand
Tærtefyld
450
g
helbladet spinat
(Det svarer til en pose frossen helbladet spinat)
2
æg
2
dl
Fløde
1
dl
mælk
100
g
Revet ost
(Parmesan eller mozarella)
50
g
Pinjekerner
(Svarer til en lille pose)
0,5
tsk
Muskatnød
salt og peber
Fremgangsmåde:
Tærtebund
- Salt og mel blandes
- Margarinen smuldres i melet
- Vandet tilsættes og dejen æltes hurtigt sammen
- Dejen rulles ud med det samme og lægges i en tærteform
- Tærtebunden hviler i køleskab 0,5-1 time
- Bages midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter
Italiensk spinattærte
- Spinaten optøes i en gryde og presses fri for vand
- Æg, fløde, muskat, salt og peber blandes
- Spinaten fordeles på den forbagte tærtebund
- Osten fordeles på spinaten
- Flødeblandingen hældes over og der drysses med pinjekerner
- Tærten bages midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter