Koldthævet brød
Brød
Ingredienser:
8
dl
vand
(kold)
12,5
g
gær
2
spsk
olie
1
spsk
salt
1
tsk
sukker
(eks. akaciehonning, rørsukker)
100
g
havregryn
200
g
groft mel
(eks. speltmel, hvid hvedemel, grahamsmel, klid)
600
g
hvedemel
Fremgangsmåde:
- Gæren udrøres i det kolde vand.
- Salt, sukker og olie tilsættes.
- Kerner, frø og grovmel tilsættes efter behag - og der røres godt rundt med en ske.
- Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, så dejen ikke bliver tør. Man skal kunne røre rundt med en ske og dejen skal være meget klistret.
- Skålen med dej dækkes med et låg eller film og sættes i køleskab natten over.
- Om morgenen tages dejen ud og hældes i en lille bradepande beklædt med bagepapir.
- Dejen stilles til hævning i 3-4 timer.
- Bradepanden sættes i en kold ovn og bages i ca. 40 minutter ved 200 grader.
Tips:
Der kan tilsættes alle slags mel, frø og kerner efter behag - prøv dig frem - det kan ikke gå galt :)
Kilde:
Egen erfaring