Ovnbagte rodfrugter
Ovnbagte rodfrugter kan blandes af alle slags rodfrugter - bare brug hvad der findes af friske varer alt efter årstiden.
Gulerødder, rødbeder, pastinak, persillerod, jordskokker, søde kartofler etc.
Ingredienser:
Rodfrugter
3
Stk
Gulerødder
3
Stk
Persillerødder
(Kan erstattes med pastinakker)
3
Stk
Rødbeder
3
Stk
Søde kartofler
olivenolie
Dressing
2
spsk
Balsamico
1
tsk
Dijonsennep
1
Fed
Hvidløg
(Presset)
1
spsk
Flydende honning
(Jeg bruger akaciehonning)
1
tsk
salt
1
Drys
Sort peber
3
spsk
olivenolie
Topping
3
spsk
Pinjekerner
(Ristes på pande)
100
g
Ost
(Smuldret blåskimmelost, fetaost eller revet parmesan)
3
spsk
Hakket persille eller anden krydderurt
Fremgangsmåde:
Bagning af rodfrugter
- Vask og skræl rodfrugterne og skær dem i stykker på ca. 3x3 cm.
- Fordel rodfrugterne i et ovnfast fad
- Bland 2-3 spsk olivenolie i rodfrugterne så de er fedtede - de må ikke
- "svømme" i olien.
- Bag rodfrugterne ved 200 grader i ca. 45 minutter.
- Hæld dressingen over de varme rodfrugter og drys med ristede pinjekerner og smuldret ost.
- Drys med frisk hakket persille eller krydderurter
Dressing
- Bland alle ingredienser til dressingen sammen og pisk dem grundigt sammen, så det ikke skiller.
Tips:
Antallet af rodfrugter bestemmer du selv - alt efter årstiden og hvad du har i køleskabet. Vær opmærksom på, at rødbeder farver retten rød. Drys med ristede pinjekerner, græskarkerner eller solsikkekerner. På billedet er der brugt ristede græskarkerner.
Kilde:
Tina - en sød kollega