Ovnbagt laks med mandler og honning
Dette er en let og sund måde at spise fisk på. Jeg blev inspireret til denne måde at tilberede laks på en restaurant i Washington.
Ingredienser:
Ovnbagt laks
2
Stk
Laksefileter uden skind
(Jeg bruger gerne frosne fileter)
0,5
Pose
Mandelflager
1
Smule
akaciehonning
(Aner ikke hvor mange gram det er:))
Fremgangsmåde:
Ovnbagt laks
- Laksefileterne tørres med køkkenrulle og lægges i et smurt ovnfast fad
- Et tyndt lag flydende margarine fordeles oven på fisken
- Der drysses mandelflager på fisken
- Til sidst fordeles nogle tynde striber flydende honning på fisken
- Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter
Tips:
Du kan erstatte mandelflager med sesamfrø. Jeg plejer at servere laksen med pasta vendt i mornay sauce og drysset med revet parmesan. Derudover passer det fint med en frisk grøn salat eller kogt broccoli.
Der beregnes en laksefilet per person.
Kilde:
Restaurant i Washington