Ovnbagt laks med mandler og honning

  • Posted on: 11 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Dette er en let og sund måde at spise fisk på. Jeg blev inspireret til denne måde at tilberede laks på en restaurant i Washington.

Ingredienser: 
Ovnbagt laks
2
Stk
Laksefileter uden skind
(Jeg bruger gerne frosne fileter)
0,5
Pose
Mandelflager
1
Smule
akaciehonning
(Aner ikke hvor mange gram det er:))
Fremgangsmåde: 
Ovnbagt laks
  1. Laksefileterne tørres med køkkenrulle og lægges i et smurt ovnfast fad
  2. Et tyndt lag flydende margarine fordeles oven på fisken
  3. Der drysses mandelflager på fisken
  4. Til sidst fordeles nogle tynde striber flydende honning på fisken
  5. Fadet sættes i ovnen ved 200 grader i 20 minutter
Tips: 

Du kan erstatte mandelflager med sesamfrø. Jeg plejer at servere laksen med pasta vendt i mornay sauce og drysset med revet parmesan. Derudover passer det fint med en frisk grøn salat eller kogt broccoli.

Der beregnes en laksefilet per person.

Kilde: 
Restaurant i Washington