Ovnbagte kartoffelbåde

  • Posted on: 1 March 2012
  • By: Merete Popp Thyme

Kartoffelbåde

Ingredienser: 
1,5
kg
kartofler
2
spsk
olivenolie
3
spsk
kerner eller krydderurter
2
spsk
salt
Fremgangsmåde: 
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i både.
  2. Bland kartoffelbådene med olie og salt.
Derefter kan kartoflerne varieres efter smag eks.
  1. Læg kartoffelbådene på en bradepande beklædt med bagepapir og drys med solsikkekerner eller sesamfrø.
  2. Tilsæt tørrede krydderurter - oregano, rosmarin, timian, salvie eller andet til de olierede kartofler i skålen. Bred derefter kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Tilsæt 1-2 spsk. mørk farin til de olierede kartofler - dette er en slags "brune kartofler". Bred derefter kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tilberedning
  1. Bradepanden med de olierede kartofler sættes i den øverste del af ovnen og bages ca. 1 time ved 220 grader.
Tips: 

Disse kartofler kan varieres efter hvad I har i køkkenskabet :)
Hvis kartoflerne vendes i olie og farin smager det næsten som "brune kartofler" - uhm.

Kilde: 
Egen erfaring