Ovnbagte kartoffelbåde
Kartoffelbåde
Ingredienser:
1,5
kg
kartofler
2
spsk
olivenolie
3
spsk
kerner eller krydderurter
2
spsk
salt
Fremgangsmåde:
- Skræl kartoflerne og skær dem i både.
- Bland kartoffelbådene med olie og salt.
Derefter kan kartoflerne varieres efter smag eks.
- Læg kartoffelbådene på en bradepande beklædt med bagepapir og drys med solsikkekerner eller sesamfrø.
- Tilsæt tørrede krydderurter - oregano, rosmarin, timian, salvie eller andet til de olierede kartofler i skålen. Bred derefter kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tilsæt 1-2 spsk. mørk farin til de olierede kartofler - dette er en slags "brune kartofler". Bred derefter kartoflerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tilberedning
- Bradepanden med de olierede kartofler sættes i den øverste del af ovnen og bages ca. 1 time ved 220 grader.
Tips:
Disse kartofler kan varieres efter hvad I har i køkkenskabet :)
Hvis kartoflerne vendes i olie og farin smager det næsten som "brune kartofler" - uhm.
Kilde:
Egen erfaring