Ovnbagte kartofler med skræl

  • Posted on: 6 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Disse kartofler er nemme at lave, hvis det skal gå stærkt. Du skal bruge små faste kartofler med skræl.

Ingredienser: 
900
g
kartofler
20
g
smør/flydende margarine
Fremgangsmåde: 
  1. Kartoflerne vaskes, halveres og koges i 3-4 minutter. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre i gryden.
  2. Kom en klat smør eller et par skefulde flydende margarine i gryden og bland det med kartoflerne. Der kan krydres med salt, krydderurter og hvidløgssalt efter smag.
  3. Hæld kartoflerne ud i en bradepande med bagepapir og bag dem øverst i ovnen i 15-20 minutter ved 200-220 grader.
  4. Velbekomme.
Tips: 

Kartoflerne kan drysses med tørrede krydderurter, hvidløgssalt, revet ost, sesamfrø, solsikkekerner osv. - find selv på mere:)

En bakke små kartofler på ca. 900 gram passer til 2-3 personer.

Kilde: 
Mor