Ovnbagte rodfrugter

  • Posted on: 5 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme

Ovnbagte rodfrugter kan blandes af alle slags rodfrugter - bare brug hvad der findes af friske varer alt efter årstiden.

Gulerødder, rødbeder, pastinak, persillerod, jordskokker, søde kartofler etc.

Ingredienser: 
Rodfrugter
3
Stk
Gulerødder
3
Stk
Persillerødder
(Kan erstattes med pastinakker)
3
Stk
Rødbeder
3
Stk
Søde kartofler
olivenolie
Dressing
2
spsk
Balsamico
1
tsk
Dijonsennep
1
Fed
Hvidløg
(Presset)
1
spsk
Flydende honning
(Jeg bruger akaciehonning)
1
tsk
salt
1
Drys
Sort peber
3
spsk
olivenolie
Topping
3
spsk
Pinjekerner
(Ristes på pande)
100
g
Ost
(Smuldret blåskimmelost, fetaost eller revet parmesan)
3
spsk
Hakket persille eller anden krydderurt
Fremgangsmåde: 
Bagning af rodfrugter
  1. Vask og skræl rodfrugterne og skær dem i stykker på ca. 3x3 cm.
  2. Fordel rodfrugterne i et ovnfast fad
  3. Bland 2-3 spsk olivenolie i rodfrugterne så de er fedtede - de må ikke
  4. "svømme" i olien.
  5. Bag rodfrugterne ved 200 grader i ca. 45 minutter.
  6. Hæld dressingen over de varme rodfrugter og drys med ristede pinjekerner og smuldret ost.
  7. Drys med frisk hakket persille eller krydderurter
Dressing
  1. Bland alle ingredienser til dressingen sammen og pisk dem grundigt sammen, så det ikke skiller.
Tips: 

Antallet af rodfrugter bestemmer du selv - alt efter årstiden og hvad du har i køleskabet. Vær opmærksom på, at rødbeder farver retten rød. Drys med ristede pinjekerner, græskarkerner eller solsikkekerner. På billedet er der brugt ristede græskarkerner.

Kilde: 
Tina - en sød kollega