Pizza med kartofler
Ingredienser:
Pizza dej
25
g
gær
2
dl
Lunkent vand
0,5
tsk
salt
1
spsk
olie
(olivenolie eller evt. rapsolie)
300
g
hvedemel
Pizza topping
3
kartofler
(3 store eller 5-6 små)
1
pk
Bacon
(Både skiver og tern kan bruges)
125
g
mozzarella
(der bruges en pakke frisk mozzarella - ligger i poser med 125 gram)
tørrede chiliflager
olivenolie
tørret rosmarin eller timian
salt og peber
50
g
parmesan
Fremgangsmåde:
Pizza dej
- Gæren udrøres i vandet
- Salt og olie tilsættes
- Mel tilsættes lidt ad gangen til dejen kan æltes og slipper fingrene
- Sættes til hævning 0,5-1 time et lunt sted.
Pizza
- Bacon steges på en pande og lægges på fedtsugende køkkenrulle
- Kartoflerne koges møre og skæres i tynde skiver
- Rul dejen ud og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir
- Skær mozzarella i tynde skiver og fordel dem på pizzabunden
- Fordel kartoffelskiverne oven på osten
- Drys bacon, rosmarin/timian og chiliflager over
- Til sidst fordeles den revne parmesan over pizzaen og der dryppes lidt olivenolie over
- Pizzaen bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.