Pizza med kartofler

  • Posted on: 3 May 2013
  • By: Merete Popp Thyme
Ingredienser: 
Pizza dej
25
g
gær
2
dl
Lunkent vand
0,5
tsk
salt
1
spsk
olie
(olivenolie eller evt. rapsolie)
300
g
hvedemel
Pizza topping
3
kartofler
(3 store eller 5-6 små)
1
pk
Bacon
(Både skiver og tern kan bruges)
125
g
mozzarella
(der bruges en pakke frisk mozzarella - ligger i poser med 125 gram)
tørrede chiliflager
olivenolie
tørret rosmarin eller timian
salt og peber
50
g
parmesan
Fremgangsmåde: 
Pizza dej
  1. Gæren udrøres i vandet
  2. Salt og olie tilsættes
  3. Mel tilsættes lidt ad gangen til dejen kan æltes og slipper fingrene
  4. Sættes til hævning 0,5-1 time et lunt sted.
Pizza
  1. Bacon steges på en pande og lægges på fedtsugende køkkenrulle
  2. Kartoflerne koges møre og skæres i tynde skiver
  3. Rul dejen ud og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir
  4. Skær mozzarella i tynde skiver og fordel dem på pizzabunden
  5. Fordel kartoffelskiverne oven på osten
  6. Drys bacon, rosmarin/timian og chiliflager over
  7. Til sidst fordeles den revne parmesan over pizzaen og der dryppes lidt olivenolie over
  8. Pizzaen bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.