Tærte med asparges og gedeost

  • Posted on: 20 May 2013
  • By: Merete Popp Thyme
Ingredienser: 
Tærtebund
100
g
rugmel
100
g
hvedemel
1
tsk
salt
100
g
Bagemargarine
2
spsk
Koldt vand
Tærtefyld
300
g
kartofler
200
g
grønne asparges
150
g
Blød gedeost
100
g
græsk yoghurt
2
æg
2
dl
mælk
salt og peber
Fremgangsmåde: 
Tærtebund
  1. Rugmel, hvedemel og salt blandes
  2. Bagemargarine smuldres i melet
  3. Det kolde vand tilsættes og dejen samles
  4. Dejen trykkes ud i en tærteform og prikkes med en gaffel
  5. Stilles koldt ca. 0,5 time
  6. Forbages midt i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter
Tærte
  1. Kartofler koges og skæres i grove stykker
  2. Den nederste del af asparges knækkes af og smides væk
  3. Snit asparges i stykker på ca. 5 cm
  4. Fordel kartofler og asparges på den forkogte tærtebund
  5. Pisk gedeost, yoghurt, mælk og æg sammen
  6. Tilsæt 1 tsk salt og et drys peber
  7. Æggemassen hældes over tærten
  8. Tærten bages midt i ovnen ved 200 grader i 45 minutter eller tilmoberfladen er flot gylden
Kilde: 
Femina