Havrebrød

  • Posted on: 19 April 2013
  • By: Merete Popp Thyme
Ingredienser: 
Havrebrød
50
g
gær
6
dl
vand
(håndvarmt)
0,5
spsk
salt
2
spsk
akaciehonning
(Kan erstattes med sirup eller rørsukker)
2
spsk
olie
(rapsolie eller anden neutral olie)
150
g
havregryn
700
g
hvedemel
Fremgangsmåde: 
Havrebrød
  1. Rør gæren ud i det håndvarme vand
  2. Tilsæt salt, olie og honning
  3. Rør havregryn i væsken
  4. Stil dejen til hævning i ca. 1 time - dækket med et viskestykke
  5. Tilsæt mel lidt efter lidt - dejen skal være så lind som mulig - skal kun lige slippe fingrene:)
  6. Form dejen til 2 brød, som sættes på en bageplade og efterhæver tildækket i ca. 30 minutter
  7. Brødene ridses på langs og pensles med koldt vand
  8. Bages midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter.